Отслабване с пояс – упоритите мазнини, как да ги „топим“?

 Има безброй статии по темата пояси за отслабване. Ще споделя моето мнение, защото получавам много въпроси по темата. Стандартни запитвания с наближаването на баловете и плажа. Вече три или четири пъти започвам и не завършвам тази тема. Намирам нови и интересни неща по темата и честно казано, не ми се дава еднозначен отговор. Затова реших да отбележа всичко с плюсове и минуси, и просто да споделя моето мнение.

 Защо е важно да се загрява мястото където termo cam 5искаме да понижим телесните мазнини? Говорим конкретно за паласките и голямото Д. Така, за да има „топене“ на мазнините, те трябва да бъдат с определена температура, да имат достъп до кислород и кръв. termo cam 1Започвам със температурата. Температурата на мазнините, които искаме да „топим“ трябва да са със стойност близка до телесната. Публикувам няколко снимки, които намерих в интернет. Правени са в нормални условия, хората не са изложени на ниски температури. Изводите си направете сами. Погледнете зоните в синьо, това ще бъдат местата с „най-упоритите“ мазнини.

 Хайде сега едно въпросче за размисъл. Не ви ли прави впечатление, че след навлизането на модата с голите паласки и ниските талии, сега termo cam 5повечето момичета са с натурален спасителен пояс около кръста? И по-лошото е, че тази мазнина тялото счита за „важна“, защото тя е там за да пази органите от преохлаждане. Което пък си значи, че няма да я използва като резервни хранителни вещества, когато гладувате…. значи, тя ще се стопи последна.

 И пак към темата… За да се получи максимален резултат,  мазнините трябва да се „загреят“. Това може да се постигне по много начини, аз ще опиша само няколко от най-достъпните.

 1. Първия вариант е да масажирате желаното място. По този начин ще стимулирате кръвоснабдяването в тази зона и повишаване на температурата. Недостатък – ефекта е временен и уморителен.

 2. Носене на топли дрехи. Не се подлъгвайте по усещането. При 20 градуса на улицата, колко мислите ще бъдат паласките ако са открити? А за termo cam 2носенето на топли дрехи при температури по-ниски от 10-15 градуса няма смисъл да споменавам. Недостатък на този метод е това, че трябва да се прави дълго време и да бъде практика целогодишно.

3. Тренирането на тези зони с насочени упражнения – коремни преси, наклони ляво-дясно с тежести, обръчи termo cam 3с глезотии и т.н. – тези упражнения помагат донякъде, защото когато се загрее мускула ще загрее и мазнината, но колко време можете да тренирате, час-два, а после пак на хладно.

4. Загряващи кремове и т.н. , дори наскоро чух и за коприва… по темата ще споделя само една усмивка 🙂

5. Дойде ред на споменатите найлони, колани и пояси и всякакви пособия за стягане и загряване на проблемните области. За мен това е най-практичната практика, НО! Имам няколко неща, които искам да споделя. Варианта с найлона е много брутален и по-неефективен защото termo cam 4не позволява на обработваните зони да дишат, а дишането е най-важно при топенето на мазнината. Няма кислород – няма горене. Друг е въпроса, че и за кожата не е никак полезно това „задушаване“. Втория вариант е пояс за отслабване… избора е безкраен. Във всеки фитнес магазин можете да намерите. Аз лично преди време експериментирах с няколко вида, и безкрайно недоволен останах от неопреновите. Задушават и това е, колкото да ме убеждават, че са дишащи, аз лично не почувствах такова нещо. И двата споменати варианта (пояс и найлон) са за времето на тренировката, час – два и после трябва да се свалят.

 Аз лично ползвам целодневно вълнен еластичен пояс, когато температурата е под 25 – 26 градуса. Евтино решение, има ги във всяка аптека за по 4 – 6 лева, кожата на тялото диша добре. Може да се носи през целия ден. Недостатък… хората им казват „Дядовски“ и ако сте по-суетни няма да ви допадне като вариант. А бонус към плюсовете е, че ще имате здрав кръст и т.н. 🙂

 Ще се радвам да коментираме и други варианти. Може и аз да си намеря нещо по-практично.