Сънгейзинг (Sun gazing)

 Казах, че не вярвам в зависимостта между наднормено тегло и калори. Мисля, че не е само това причината за излишните килограми. Затова се поразрових за някои примери, които нямат никакво научно обяснение. За събуждане, така да се каже 😉

Sun gazing2  Сънгейзинг (Sun gazing) – Хари Ратан Манека. Това е един от най-добре изследваните примери за „гладуване“. Индиеца твърди, че от юни 1995 година не се е хранил. Това което приема, в редки случаи „когато се налага“ е кафе, чай или цвик от мляко.

 Впечатлих се от този феномен, защото два пъти е подлаган на проверка от учени, дори и НАСА е участвала в проучването му. Единия период е продължил 211 дни 1995-1996, а другия период е продължил 411 дни 2000 – 2001. Сами по себе си тези два периода са впечатляващи. В процеса на проучването намерих доста интересни филми по темата Сънгейзинг (Sun gazing). Sun gazing

 По незнайни причини учението е най-разпространено в Германия или по-правилно е да се каже, повечето информация идва от там. Както и да е, това което исках да кажа е, че има много последователи.

  Можете да гледате филма „Homo Solaris“, там е обяснено подробно това учение. Няма повече да задълбавам с неприложими примери. Написах това само за да ви накарам да се замислите.

 Дори и да е вярно всичко това, мисля че няма да е приложимо при спортуващи хора. Не съм чул до сега за спортист, който не се храни. За мен храната е гориво, което дава на тялото „криле“, както се казва в една реклама.